Ødis

Ødis ligger ca. 14 km sydvest for Kolding. Der bor omkring 500 mennesker i landsbyen. Bebyggelsen består for byens vedkommende af enfamiliehuse og andelsboliger samt enkelte lejeboliger. Hertil kommer en række større og mindre landejendomme i oplandet.

Landsbyen Ødis

kan spores helt tilbage til 1200-tallet, hvor bynavnet Øthesück første gang optræder. Navnet menes at betyde et øde sted i en lavning fyldt med vand. I udkanten af byen finder man da også Ødis Sø, som i mere end 200 år var drænet men blev genetableret i 2003. Langs søens nordside er anlagt en sti, der fører ud til Drenderup Skov med den kommunale naturskole Drenderuphus og spejderhuset Tvetohytten, som huser både spejdere og ugentligt også de lokale dagplejebørn og dagplejere. I Drenderup Skov er der ligeledes etableret et unikt stisystem, der danner baggrund for en god naturoplevelse for såvel gående, løbende og ridende.

Tæt ved søen ligger skolen med 0.-6. kl. og SFO. Ved skolen finder du også Ødis hallen, som byens institutioner og borgere i alle aldersgrupper har gavn og glæde af.

Midt i byen ligger Ødis Børnehave og Vuggestue samt plejehjemmet Vesterled, som blev moderniseret i 2005. Ødis kirke blev bygget i 1856-57, da den gamle landsbykirke fra 1100-tallet var i så dårlig stand, at den måtte rives ned. Kirken gennemgik en omfattende renovering i 2005. I forbindelse med kirken finder man Menighedshuset Vestfløjen. Ødis Forsamlingshus på Fløjbjergvej er fra 1903. Huset udlejes fortsat til lokale beboeres familiefester og lign. Derudover bruges forsamlingshuset af pensionister og efterlønnere til Åbent Hus arrangementer og Sang for Sangglade i vinterhalvåret. Aktivitetsudvalg afholder Sankt Hans fest og juletræstænding. Landsbyen er smukt omkranset af skove og åbne vider, som inviterer til en rask gåtur for at udforske området.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>